Uitbreiding 2021

Uitbreiding 2021

Artikel Nieuwsblad Urkerland – Februari 2022

Uitbreiding Mulder Groep gereed

Eind mei vorig jaar gingen de eerste palen de grond in en rond de kerstdagen konden de eerste pallets opgeslagen worden. De verbouwing van Mulder Groep is inmiddels opgeleverd.

Sophie Mulder en Julianne Toering sloegen op 26 mei de eerste paal (foto rechts). Nu, een half jaar later is de verbouwing afgerond. Het nieuwe gedeelte van het pand, dat aan het Marsdiep gevestigd is, biedt nu de mogelijkheid om bijna dubbel zoveel pallets op te slaan. Er zijn 9 laaddocks gerealiseerd, een gekoelde expeditie ruimte en ontvangstruimte voor chauffeurs. Daarnaast zijn er op de bovenverdieping nog een kantoor en vergaderruimte gemaakt. Naast de vraag naar meer opslagruimte, is de vraag naar logistieke diensten groot. Met deze uitbreiding kan Mulder hun klanten nog beter ontzorgen en zijn ze klaar voor grotere volumes. “We kunnen het hele logistieke proces voor onze klanten verzorgen. Van het laden, lossen en vervoeren van goederen of zeecontainers, tot het opslaan, ompakken, labelen en orders picken. Met de gekoelde expeditie ruimte kunnen, op eigen locatie, geconditioneerde goederen direct na laden, gegroupeerd worden en weer geladen voor vervoer.” Met de FSSC certificering, voor zowel transport- als opslagactiviteiten voldoet Mulder aan alle richtlijnen en kan de kwaliteit goed geborgd worden. De naam Mulder Groep op het pand verwijst naar de diverse diensten die Mulder inmiddels aanbiedt: Transport, Magazijn en Training.

Voor deze verbouwing is samenwerking gezocht met voornamelijk Urker bedrijven. De Boer Bouw en Ontwikkeling was hoofdaannemer van deze klus. Willem van Slooten vertelt: “We hebben hier een ontzettend fijne tijd gehad en vinden het gewoon jammer dat het klaar is. Naast fijn contact, verliep de verbouwing erg voorspoedig. Ondanks leverproblemen, is de deadline toch behaald.” Bijzonder aan deze verbouwing was dat er 25 verschillende lengtes heipalen de grond in gingen, allemaal gemarkeerd met verschillende kleuren. Dat hadden de vaklieden nog niet eerder meegemaakt. De reden hiervan is dat er vroeger op deze plaats rivierduinen waren, die zelfs bewoond zijn geweest. Tijdens het bouwrijp maken van de grond in 1997, is op deze kavel een van de oudste akkers opgegraven en zijn er diverse archeologische vondsten gedaan. Mulder is momenteel bezig om in samenspraak met Gemeente Urk en de betrokken archeoloog een gedenkteken te plaatsen.

Een officiële opening staat nog niet gepland. Eerst wordt gestart met het laatste deel van het project; het aanpakken en uitbreiden van de huidige chauffeurskantine, zodat die ook klaar is voor de toekomst.

 

Beeldmateriaal

Informatie over en foto’s van het bouwproces zijn terug te vinden op onze Social Media kanalen. 
Hieronder een aantal foto’s van de binnenkant.